video gallery
Κάρτα Δώρου
 

Λίγα Λόγια

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται στη Wikipedia (ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια), το μασάζ είναι η χειραγώγηση των επιφανειακών και βαθύτερων στρωμάτων των μυών και του συνδετικού ιστού, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, με σκοπό να ενισχυθεί η λειτουργία, να βοηθηθεί η διαδικασία επούλωσης, να μειωθεί η μυϊκή αντανακλαστική δραστηριότητα, να ανασταλεί  η ευερεθιστότητα κινητικών νευρώνων, να προωθηθεί η χαλάρωση και η ευεξία, και ως μια ψυχαγωγική δραστηριότητα.
 

Η λέξη προέρχεται από τη γαλλική massage "τριβή του ζυμώματος", ή από την αραβική mass'h που σημαίνει "αγγίζω, αισθάνομαι ή χειρίζομαι" ή από τη λατινική massa που σημαίνει "μάζα, ζύμη" ή από το ελληνικό ρήμα μάσσω που σημαίνει "χειρίζομαι, αγγίζω, εργάζομαι με τα χέρια, ζυμώνω". Σε αντιδιαστολή η αρχαία ελληνική λέξη για το μασάζ ήταν ανάτριψις, και η λατινική ήταν frictio.
 

Το Μασάζ περιλαμβάνει ενέργειες και χειρισμούς στο σώμα με πίεση - δομημένη, μη δομημένη, στατική, ή μετακινούμενη - ένταση, κίνηση ή δόνηση, η οποία γίνεται με το χέρι ή με μηχανικά βοηθήματα. Οι ιστοί που αποτελούν στόχο μπορούν να περιλαμβάνουν μύες, τένοντες, τους συνδέσμους, την περιτονία, το δέρμα, τις αρθρώσεις, ή άλλους συνεκτικούς ιστούς, καθώς και λεμφαγγεία ή όργανα του γαστρεντερικού συστήματος. Το μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί με τα χέρια, τα δάχτυλα, τους αγκώνες, τα γόνατα, το αντιβράχιο, ή τα πόδια.
 

Σε επαγγελματικές συνθήκες το μασάζ προϋποθέτει πως ο δέκτης υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ βρίσκεται σε ένα τραπέζι μασάζ, κάθεται σε μια καρέκλα μασάζ, ή βρίσκεται σε ένα χαλί στο πάτωμα, ενώ σε ερασιτεχνικές  συνθήκες μια επιφάνεια γενικού σκοπού, όπως ένα κρεβάτι ή το πάτωμα είναι πιο συχνή. Ο δέκτης του μασάζ μπορεί να είναι πλήρως ή εν μέρει ντυμένος ή χωρίς ένδυμα.
 

Υπάρχουν περισσότερα από 80 είδη μασάζ. Με μια τέτοια τεράστια ποικιλία από τεχνικές και πιθανούς συνδυασμούς, ο τρόπος που θα νιώσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Μερικές τεχνικές χρησιμοποιούν λιγότερη πίεση από το βάρος του ενός χεριού, ενώ άλλες πατούν έντονα σε ορισμένα σημεία για να απελευθερωθεί η ένταση των μυών.
 

Πριν από τη θεραπεία, μπορείτε να συζητήσετε με τον θεραπευτή σας ποια τεχνική ή τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν και με ποια αίσθηση θα τις εισπράξετε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι εντάξει να μιλάτε στο θεραπευτή σας σχετικά με το τι νιώθετε και το επίπεδο άνεσής σας. Μερικοί δέκτες περιγράφουν αισθήσεις που διεγείρονται από τον πόνο με τον καλό τρόπο, αλλά αν αισθανθείτε οποιαδήποτε αίσθηση επώδυνη ή  που σας προκαλεί δυσφορία, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον θεραπευτή σας αμέσως. Συνιστούμε να περιορίζετε τις συζητήσεις στα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να μην αποσπάται τον εαυτό σας από τη συνολική αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που σας προσφέρει η θεραπεία, μειώνοντας έτσι τα αποτελέσματά της.
 

Μια συνεδρία μασάζ συνήθως διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Ο φωτισμός του δωματίου είναι χαμηλός για να συμβάλει στη δημιουργία μια αίσθησης χαλάρωσης πριν καν αρχίσει το μασάζ. Απαλή, καταπραϋντική μουσική παίζει στο παρασκήνιο καθ 'όλη τη διάρκεια. Αντίθετα με όσα ήμασταν συνηθισμένοι μέχρι τώρα, το μασάζ δεν είναι πλέον διαθέσιμο μόνο μέσω πολυτελών σπα και κλαμπ υγείας. Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, προσφέρεται σε κλινικές, νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις, ακόμα και αεροδρόμια. Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει φανεί μια σαφής τάση εξάπλωσης της Τέχνης της Μάλαξης σε πληθώρα ιδιωτικών επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν από κέντρα περιποίησης άκρων μέχρι και ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. Αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει μασάζ, φροντίστε να μάθετε για τα πιθανά οφέλη για την υγεία σας και τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.


« επιστροφή
SOCIAL MEDIA
Facebook
Google+
Kάντε LIKE και
Συστήστε μας σε Φίλους
Bookmark and Share
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλατεία Βικτωρίας 2, Αθήνα
t: 216 700 50 50
e-mail: info@olistiki-therapeftiki.gr
Site by Overron  |   Web Promotion  |   Links