video gallery
Κάρτα Δώρου
 

Ανθοϊάματα

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Μια ήπια, διακριτική προσέγγιση στη διαχείριση του στρες

 

Η ελληνική λέξη «θεραπεία» στο αρχαίο μας παρελθόν, είχε μια διευρυμένη έννοια, με χροιά ψυχοπνευματική που εξέφραζε περισσότερο παροχή και φροντίδα. Σε αυτή την κατηγορία μεθόδων ανήκει η Ανθοθεραπεία: είναι ένας τρόπος φροντίδας προς το συνάνθρωπο μέσα από τη δυναμική της Φύσης και συγκεκριμένα των λουλουδιών.

 

Τα ανθοϊάματα, τα «εργαλεία» της μεθόδου αυτής, είναι εγχύματα μιας μεγάλης γκάμας λουλουδιών, από τα οποία έχουμε κρατήσει την «ουσία» τους, τη ζωτική τους ενέργεια και από τα οποία πίνουμε λίγες σταγόνες, δύο με τρεις φορές την ημέρα. Η πρακτική αυτή είναι οικεία σε όσους έχουν ασχοληθεί με ενεργειακές τεχνικές φροντίδας ή αυτοβελτίωσης - η φιλοσοφία της μεθόδου μοιάζει με αυτή της ομοιοπαθητικής.

 

Τα ανθοϊάματα επιδρούν διακριτικά, αλλά ουσιαστικά και άμεσα στο ενεργειακό μας πεδίο. Οι ενεργειακοί τους κραδασμοί έχουν σαν στόχο να αποδυναμώσουν μια αρνητική κατάσταση, όπως πχ μια ασύμφορη νοητική μας στάση, νοοτροπία ή συναισθηματικό μπλοκάρισμα και να μας επαναφέρουν στη φυσική μας κατάσταση που είναι η ισορροπία και η αρμονία, σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας.  Η μετατροπή αυτή γίνεται μεν σταδιακά αλλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά για μια τόσο απλή και εντελώς ακίνδυνη μέθοδο.

 

Με τον τρόπο αυτό διαπραγμετευόμαστε θέματα που μας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητα, όπως το φόβο, την ανασφάλεια, την έλλειψη χαράς, τη θλίψη, τον πόνο ή και την απόγνωση, το θυμό, την πίκρα, την έλλειψη αυτοπεποίθησης, την κούραση (σωματική/ψυχική/νοητική), την υπερευαισθησία, την ενοχή, την απόρριψη, τις μαθησιακές δυσκολίες ακόμη και την έλλειψη αφθονίας!

 

Η λίστα των δυσαρμονιών είναι όντως μεγάλη, ενώ κάθε μια από αυτές τις «παγίδες» έχει το δικό της πυρήνα που διαφέρει από άτομο σε άτομο.

 

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντική η συμβολή του ανθοθεραπευτή/τριας, που με ευαισθησία, γνώση και νοιάξιμο, μέσα από ατομική συνεδρία, θα χρειαστεί να εντοπίσει την πηγή του άγχους ή της δυσάρεστης αίσθησης και να προτείνει στο άτομο  συγκεκριμένο ανθοϊαμα ή συνδυασμό ανθοϊαμάτων. Το αποτέλεσμα είναι πως, μετά από λίγο καιρό χρήσης των ανθοιαμάτων, αποκτούμε θετικότερη ψυχολογία, ξεκάθαρη οπτική και πιο αισιόδοξη στάση στη ζωή. Έτσι, έχοντας αλλάξει εμείς και έχοντας ισορροπήσει, αλλάζει και η πραγματικότητα γύρω μας, προς το καλύτερο φυσικά! Όλα είναι θέμα κραδασμών στη Φύση!

 

Ας έχουμε υπ’ όψη ότι η Ανθοθεραπεία είναι μια τεχνική αιώνων που ξανα-ανακαλύφθηκε πριν από 80 χρόνια από τον Dr.Bach. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανθοϊάματα από πολλές χώρες του κόσμου, που το καθένα με τον τρόπο του διορθώνει και κάποιο πρόβλημα!

 

Η επίδραση των ανθοϊαμάτων είναι ήπια και απόλυτα ασφαλής, ενώ η χρήση τους συνδυάζεται εύκολα με οποιαδήποτε άλλη αγωγή, είτε φαρμακευτική/ιατρική είτε εναλλακτικού τύπου.

 

H Ανθοθεραπεία είναι ένας εύκολος τρόπος για να επαναφέρουμε την Αρμονία στη ζωή μας!

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

 

Τα ανθοϊάματα μπορούν να φανούν χρήσιμα μόνα τους (το καθένα με την ιδιότητά του) ή σε συνδυασμούς ώστε πολλά μαζί (συνήθως μέχρι πέντε στο ίδιο μπουκάλι) να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο θέμα.

 

Τα ανθοϊάματα Bach βρίσκονται στα περισσότερα φαρμακεία και συνήθως οι φαρμακοποιοί φτιάχνουν τις αναμίξεις που ζητάμε. Είναι σε υγρή και πόσιμη μορφή. Η βάση του ιάματος είναι το μπράντυ, το οποίο συντηρεί το ίαμα στο χρόνο και ταυτόχρονα λειτουργεί σαν διεγέρτης. Μέσα στο μπράντυ φυλάσσεται η πολύτιμη ενεργειακή ποιότητα του αρχικού βάμματος: κάθε φορά ένα συγκεκριμένο λουλούδι, με συγκεκριμένες θεραπευτικές ιδιότητες, έχει αφήσει το ενεργειακό του αποτύπωμα σε νερό πηγής με τη συμβολή του πρωινού Ήλιου! Αλχημεία δηλαδή! Το «νερό» αυτό το συντηρούμε με μπράντυ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρώτη ύλη. Στην συνέχεια, αυτή η πρώτη ύλη (το stock bottle για όσους γνωρίζουν), αραιώνεται εκ νέου σε μπράντυ/κονιάκ και νερό. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς ανθοϊαμάτων, που όμως θα πρέπει να έχουν κοινή στόχευση. Πχ, συνδυασμός ανθοϊαμάτων για την αυτοπεποίθηση, περιέχει ιάματα που βοηθούν αυτό το στόχο μόνο.

 

Για κάθε μας θέμα που θέλουμε να λύσουμε, θα χρειαστεί να αφιερώσουμε λίγους μήνες. Στάζοντας 4 σταγόνες του επιλεγμένου μίγματος κάτω από τη γλώσσα, με επανάληψη 4 φορές την  ημέρα μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα!

 

Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

 

► Στις συνηθισμένες περιπτώσεις ΑΫΠΝΙΑΣ μπορούμε να δώσουμε ένα συνδυασμό από τα παρακάτω τρία ανθοϊάματα:

WHITE CHESTNUT (για τη νοητική διέγερση, το συνεχή εσωτερικό διάλογο)

IMPATIENS (την ανησυχία και τη νευρικότητα)

CHERRY PLUM (το φόβο της απώλειας του ελέγχου)

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που τα δύο ανθοϊάματα που ακολουθούν μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμα και να προστεθούν στο ίδιο μπουκάλι με τα παραπάνω:

AGRIMONY (την αγωνία για προβλήματα που το άτομο κρατάει μυστικά)

RED CHESTNUT (την αγωνία και το φόβο μη τυχόν συμβεί κάτι κακό σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο)

SWEET CHESTNUT (αυτή την εποχή πολύ χρήσιμο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν υπερβολική αγωνία σε κάποια άτομα)

Βέβαια, μπορεί να συντρέχουν ένα σωρό διαφορετικοί λόγοι, περιστασιακοί ή μόνιμοι, που σχετίζονται με την αϋπνία κάποιου. Π.χ. ενοχή γιατί έκανε κάτι κακό (Pine), φοβάται τα φαντάσματα (Aspen), είναι πολύ θυμωμένος (Holly) κλπ, κλπ. Σε κάθε περίπτωση αποφασίζουμε ανάλογα.

 

►Ακόμα κι αν κάποια ανθοϊάματα αργούν λίγο να δράσουν (το γιατί είναι θέμα συχνότητας του καθενός από αυτά και βιοσυντονισμού του με την ανθρώπινη ύπαρξη), υπάρχει ένα ανθοϊαμα που λειτουργεί άμεσα! Είναι το RESCUE REMEDY, ένα προϊόν τόσο πολύ χρήσιμο κι απαραίτητο που θα πρότεινα να βρίσκεται σε κάθε φαρμακευτικό κιτ.

Το ανθοϊαμα RESCUE REMEDY είναι ίσως το πιο γνωστό από τα ανθοϊάματα του Bach. Το RESCUE δρα άμεσα, ακαριαία και καταλυτικά.

Είναι χρήσιμο για κάθε περίπτωση σοκ, κρίσης πανικού, παραληρήματος, πένθους, ταραχής, λιποθυμίας, μετεγχειρητικής κατάστασης, ασθένειας ή τραυματισμού, οποιασδήποτε φύσης. Επενεργεί ταχύτατα στο ενεργειακό πεδίο του ταλαιπωρημένου ατόμου και αποκαθιστά γρήγορα την ισορροπία σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το σώμα για να δεχθεί τη θεραπεία του (του δίνει την ώθηση να συμμετέχει στις θεραπευτικές διαδικασίες και να βρει το δρόμο για την αυτοθεραπεία του)

Από αυτό το ανθοϊαμα στάζουμε μερικές σταγόνες κάτω από τη γλώσσα, όσες φορές νιώθουμε την ανάγκη, μέχρι να περάσει η κρίση και να αποκατασταθεί η δυσαρμονία.

Εάν κάποιος δεν μπορεί να το πιει για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να στάξει μερικές σταγόνες στο εσωτερικό των καρπών (από την πλευρά που είναι οι φλέβες) ή στο στέρνο στο ύψος του θύμου αδένα.

Το RESCUE REMEDY είναι χρήσιμο και σε ζώα και σε φυτά με τον ίδιο τρόπο που είναι στον άνθρωπο.

 

►Ένα ανθοϊαμα-βοήθημα σε κάθε προσπάθεια να κόψουμε μια κακή συνήθεια είναι το WALNUT

 

► Για την κατάθλιψη (ανεξαρτήτως αιτίας) το MUSTARD

 

► Για την κόπωση και τον εξασθενισμένο οργανισμό το OLIVE. Το OLIVE είναι θαυματουργό και για ένα ταλαιπωρημένο φυτό. Λίγες σταγόνες στο νερό που ποτίζουμε!

 

►Για τη μελέτη και τη βελτίωση της μνήμης: CLEMATIS + HORNBEAM + WHITE CHESTNUT + WILD OAT + CHESTNUT BUD

 

►Το ανθοϊαμα SELF-HEAL από τη σειρά της F.E.S (Californian Essences) είναι χρησιμότατο συμπλήρωμα κάθε ιατρικής συνταγής, αφού ενεργοποιεί τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού.

 

Σε αυτές και σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις τα ανθοιάματα είναι μια υπέροχη, εύκολη και αποτελεσματική βοήθεια!

 

Καλή επιτυχία!

 

Βάσια Μάνεση

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης – Ανθοθεραπεύτρια

Πτυχιούχος τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μιου Αθηνών

6985.700220


« επιστροφή
SOCIAL MEDIA
Facebook
Google+
Kάντε LIKE και
Συστήστε μας σε Φίλους
Bookmark and Share
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλατεία Βικτωρίας 2, Αθήνα
t: 216 700 50 50
e-mail: info@olistiki-therapeftiki.gr
Site by Overron  |   Web Promotion  |   Links