video gallery
Κάρτα Δώρου
 

Ρεφλεξολογία

Στόχος της ρεφλεξολογίας είναι η ανακούφιση από το σωματικό πόνο, η αναζωογόνηση των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού και η συναισθηματική ανακούφιση.
 

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με πιέσεις αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες και στα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε αδένες, εσωτερικά και εξωτερικά όργανα του σώματος.
 

Από αναφορές που έχουν γίνει στο παρελθόν από γραπτά του Ιπποκράτη αλλά και τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στον τύμβο ενός Αιγυπτίου γιατρού καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι τεχνικές της ρεφλεξολογίας εφαρμόζονταν από την αρχαιότητα και για χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα και την Αίγυπτο. Αποτελούσε θεραπευτική τεχνική της Β. Αμερικής και των Ίνκας.
 

Στα πέλματα συσσωρεύονται λόγω βαρύτητας τα υλικά που δεν μπορεί να αποβάλλει ο οργανισμός.
 

Κατά την αρχαιότητα, αυτά τα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται λόγω του βαδίσματος με γυμνά πέλματα πάνω σε πέτρες και βράχια αλλά και στα χέρια με χειρονακτικές εργασίες και αναρρίχηση.

Στη σύγχρονη εποχή όμως με τη χρήση υποδημάτων τα αντανακλαστικά των πελμάτων «κοιμούνται».  Εδώ καλείται η επιστήμη της Ρεφλεξολογίας να ενεργοποιήσει με διαδοχικές πιέσεις τα σημεία αυτά χαρίζοντας στον ανθρώπινο οργανισμό ανακούφιση από τις εντάσεις της καθημερινότητας, διευκόλυνση της αιματικής-φλεβικής κυκλοφορίας καθώς και ενίσχυση της ποιότητας των εσωτερικών οργάνων και των λειτουργιών τους.

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ

Η δράση της αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, στην αποβολή των εντάσεων και του άγχους της καθημερινότητας.
 

Δρα λοιπόν σε φυσικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Είναι κατάλληλη επίσης σε μυοσκελετικά προβλήματα, σε διαταραχές γενετικού συστήματος και πεπτικού συστήματος, διαταραχές νευρικού συστήματος. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού, του λεμφικού, του ουροποιητικού συστήματος ενισχύοντας παράλληλα το αναπνευστικό μας σύστημα.
 

Η έντονη συνεδρία της ρεφλεξολογίας αντενδείκνυται σε περιπτώσεις θρόμβωσης και φλεβίτιδας, σε εγκυμοσύνη, σε καρδιοπάθειες.
 

Η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο. Μπορεί να συνδυαστεί, ως συμπληρωματική μέθοδος, με οποιαδήποτε μορφή κλασικής θεραπείας, καθώς είναι τελείως φυσική και ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως.
 

Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων ακόμα και σε περιπτώσεις έντονες και χρόνιες.
 

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σας φανεί χρήσιμη!
 

 

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Αν ψάχνετε για Ρεφλεξολογία στην Αθήνα, βρίσκεστε ήδη στο σωστό σημείο.
Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, με εύκολη πρόσβαση από πληθώρα συγκοινωνιών.
Η πολυετή μας εμπειρία, η εξειδίκευση και ο επαγγελματισμός μας, αποτελούν εγγύηση για τα αποτελέσματα που αναμένετε.


« επιστροφή
SOCIAL MEDIA
Facebook
Google+
Kάντε LIKE και
Συστήστε μας σε Φίλους
Bookmark and Share
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλατεία Βικτωρίας 2, Αθήνα
t: 216 700 50 50
e-mail: info@olistiki-therapeftiki.gr
Site by Overron  |   Web Promotion  |   Links